Arki Sowisella; Miten tehdä töitä tehokkaasti etänä ja toimistolla?

 

Eli virallisesti minun ensimmäinen blogikirjoitus ikinä! Pieni jännitys päällä, mutta jännityksestä olen oppinut sen että se kehittää. Ajattellin näin ensimmäisenä blogi-kirjoituksena avata teille vähän miten me olemme Sowisella tasapainoitettu meidän arkea etätöiden ja toimistotöiden kanssa. Toki meidän tiimi koostuu tällä hetkellä kahdesta työntekijästä, mikä helpottaa varmasti monen mielestä järjestelyitä, mutta mielestäni jo yrityksen start-up vaiheessa on tehdä selväksi miten homma toimii.

 

Tulen vähintään kerran kuussa kirjoittamaan tänne ja avaamaan miten meidän arki ja tavat muuttuvat kasvun myötä. Tulen myös vastaamaan kysymyksiin mitä tulee esille matkan aikana. Kiitos etukäteen ja tervetuloa!

- Rasmus, CEO & Partner

 

Mikä oli suurin haaste siirtyessä etätöihin?

Aluksi luulin että tehokkuus tulisi tippumaan, koska olen aina tykännyt toimistomme energisestä ilmapiiristä. Olin onneksi väärässä, koska olen työskennellyt etätöissä vähintäänkin yhtä tehokkaasti.

 

Mitä kaipaat etätöihin toimistolta?

Ehdottomasti muita työntekijöitä. Kanssakäyminen, randomit sparraukset ja keskustelut ovat mahtava lisä arkipäivään. 

 

Miten pidät hyvän vireystilan päällä, kun etätyöpäivänä ei välttämättä tarvitse tulla ollenkaan ulos kodista?

Vaikka mulla onkin kotona työpiste, pyrin silti vaihtelemaan työskentelypaikkoja päivän aikana. Teen myös paljon työtä puhelimella, ja näinä hetkinä tykkään liikkua ympäri mun kaksiota. Olen myös huomannut, että kun pitää esim. joka tunnin aikana 5 min tauon, niin siitä saa hyvää boostia. 

 

Miten päästä samaan työskentelydraiviin kotona kuin officella, vai onko kotona kenties työskentely tehokkaampaa?

Sanoisin, että riippumatta paikasta tehokkuus lähtee ihan itsestä. Omat tavat ja menetelmät määrittävät sen, tekeekö tehokkaasti töitä. Itse tykkään vaihtelevuudesta työviikon aikana, joten hyvä tasapaino etä- ja toimistotyön välillä on hyvä ratkaisu.

 

Millainen työergonomia on kotona, ja onko sillä kenties jotain vaikutusta tehokkuuteen?

Huomasin heti, että kun panostin työpisteeseeni, niin keskittymiseni itse työhön parani. Vaikka tykkään liikkua päivän aikana, niin kunnon työtuoli on mielestäni “must have”. 

 

Miten tasapainotatte Sowisella etä- ja toimistotyöpäiviä?

Itsenäisesti saa päättää, tekeekö töitä toimistolla vai etänä. Tehtävien ja tarpeiden mukaan tapaamme toimistolla noin 1-2 kertaa viikossa.