Arki Sowisella; Miksi valmistautuminen on niin tärkeää?

Täällä taas! Tavoitteena oli kirjoittaa yksi blogi kuukaudessa ja antaa vähän näkemystä miten meillä Sowisella arki sujuu. Viimeksi kävin läpi millaista on tehdä tehokkaasti töitä kotona ja officella. Nyt olemme Joulukuun alusta siirrytty täysin etätyöhön, ainakin toistaiseksi. Tässä blogipostauksessa avaan vähän miten me valmistaudutaan ja miten se vaikuttaa työssämme. 

Kun kalenteriin katsoo niin Jouluaattoon on alle kaksi viikkoa (big yikes!). Pitäisiköhän ne lahjat ostaa ajoissa tänä vuonna vai olenko taas myöhässä? Who knows. Voisi melkein sanoa että minun valmistautuminen Jouluun on mennyt penkin alle :))))) mutta veikkaan etten ole ainoa tämän pandemian keskellä. 

Seuraavaksi minun mietteitä ja vastauksia kysymyksiin liittyen miten minä ja me Sowisella valmistaudutaan eri tilanteisiin, Enjoy! 

 

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

- Rasmus, CEO & Partner

 

Miten valmistaudut viikkopalavereihin?

Meillä viikkopalaverit on jaoteltu kolmeen osaan. Maanantaina “kickstart” viikolle, Keskiviikkona “status update” ja Perjantaina sitten “recap” ja “brainstorm” sessio. Riippumatta siitä mikä palaveri on tiedossa, valmistautuminen tapahtuu aina edellisenä päivänä. Reflektoidaan tapahtumia edelliseltä palaverista, käydään läpi ajankohtaiset aiheet ja jokaiselle palaverille jätetään ns “ikkuna” missä käydään läpi kysymyksiä, mietteitä työasioista ja random asioista. 

 

Miten valmistaudutte prospektointiin?

Meillä prospektointi tapahtuu yleensä maanantaisin. Toki viikon aikana kun on ns “extra” aikaa niin täytetään se prospektoinnilla tulevaa ajatellen. Valmistelu alkaa yleensä perjantaina kun “brainstorm” palaverissa pallotellaan ideoita ja uusia mahdollisia prospekteja. Ideana on kuitenkin se että prospektoinnissa saa hyvän rytmin päälle ja valmistelee kontaktointi listaa tulevalle. 

 

Miten valmistaudutte kontaktointiin?

Kontaktoinnin tulos riippuu erittäin paljon prospektoinnista. Toki aina joutuu sopeutumaan erilaisiin haasteisiin ja muutoksiin, mutta kontaktoinnille merkataan aina “omaa aikaa” kalenteriin muutama päivä viikossa. Meillä ajankohta kontaktointiin menee oman aikataulun mukaan. Toki on tiettyjä päiviä ja ajankohtia jossa kontaktointi on tehokkaampaa. 

 

Kuinka paljon valmistautuminen vaihtelee? 

Henkilökohtaisesti minulle on tullut hyvä rutiini ja tapa miten valmistautua. Joten voisin sanoa että minulla on oma game plan mitä noudatan. Tässä tärkeintä on se että valmistautuu erilaisiin tilanteisiin, kysymyksiin ja eri skenaarioihin. Koska toki itsellä on aina oma tavoite mitä haluaa saavuttaa, mutta kun on valmistautunut eri skenaarioihin, pystyy nopeasti sopeutumaan muutoksiin. 

 

Onko hetkiä, kun valmistautumisesta tulee vain taakka, vai onko aina hyvä olla gameplan, josta lähteä liikkeelle?

Mielestäni on aina hyvä olla game plan ja korostan sitä koska kokemuksieni mukaan se tuo kehittymistä ja tulosta. Toki on tehtäviä mitkä ei vaadi game planiä, mutta kun on valmistautunut pystyy aina tehtävän tai projektin jälkeen reflektoimaan mikä onnistui tai mikä meni pieleen ja oppia siitä.